KRYEFAQJA » LAJME » DAP të rinjve: Konkurroni për 1088 vende të reja pune në administratën publike

DAP të rinjve: Konkurroni për 1088 vende të reja pune në administratën publike

Administrata publike shqiptare synon të rekrutojë në rradhët e saj punonjës sa më të kualifikuar. Për të përmbushur këtë synim, ministrja e inovacionit Milena Harito dhe drejtorja e administrates publike Albana Koçiu, javën e inovacionit që ka nisur sot në Tiranë, po e shfrytëzojnë për takime informuese me të rinjtë mbi mundësitë e punësimit përmes aplikimesh të thjeshta on line.
Sipas zonjës Koçiu është miratuar plani i rekrutimit që parashikon 1088 vende të reja pune në administratën publike. DAP pritet të nisi konkurset e hapura. “Sfida jonë më e madhe është të që të ndryshojmë mentalitetin se që të hysh në administartën publike duhet të kesh njohje, mikun apo përkrahjen politike. Në fakt jemi këtu për të treguar se është komplet e kundërta” tha ajo.
Një prej aplikanteve i tha RTSH se nuk është skeptike, “Mendoj se ka edhe mundësi që ofrohen” tha ajo.
Çështja punësimit, veçanërisht e të rinjve, në Shqipëri vazhdon të mbetet një problem. Sipas të dhënave për grupmoshën nga 15 deri në 29 vjeç, mbi 30 përqind e meshkujve dhe afro 22 përqind e femrave janë të papunë. Në fushatën e zgjedhjeve parlamentare të 18 qershorti, partitë politike kanë vënë në fokus veçanërisht të rinjtë. Këtë vit pritet të votojnë për herë të parë mbi 130 mijë të rinj, një numër i konsiderueshëm votuesish.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com