KRYEFAQJA » LAJME » Bota » “CIA injoroi forcimin e ISIS-it kur kishte 20 anëtarë”

“CIA injoroi forcimin e ISIS-it kur kishte 20 anëtarë”

Kreu i spiunëve të specializuar në një organizatë të quajtur Ushtria e sirianëve të Lirë, në një intervistë ekskluzive për “Le Monde”, ka treguar se agjentët e tij kishin mbledhur informacione të sakta rreth ISIS-it që në fillesat e organizatës.
Sipas tij CIA i ka injoruar të dhënat që mund të kishin ndihmuar në zhdukjen e terroristëve që në shfaqjen e tyre.
Ai tha se kishte dërguar tek kontaktet e tij në CIA për dy vjet rresht “raporte të hollësishme” mbi ISIS-in. Inteligjenca dha një pasqyrë kritike për ISIS-in si një strukturë në Irak dhe Siri, që përfshinte koordinatat e GPS, harta, fotografi, numra telefoni dhe madje edhe adresat IP.
“Nga momenti që ISIS kishte 20 anëtarë deri kur kishte 20 mijë, ne kemi treguar gjithçka për amerikanët. Kur e pyetëm se çfarë kanë bërë me këtë informacion, ata gjithmonë kanë dhënë përgjigje të paqartë, duke thënë se ishte në duart e vendimmarrësve”, tha kreu i spiunëve.

Sicred