KRYEFAQJA » LAJME » “Çështja Veliera”, protesta vazhdon
Në Durrës përfaqësues të shoqërisë civile kanë vazhduar të martën protestën e tyre për projektin Veliera para hyrjes së portit të qytetit. Javën e kaluar gjykata vendosi pezullimin e punimeve mbi rrugë ku ishin gjetur më herët rrënojat arkeologjike. "Jemi të indinjuar se nuk po zbatohet ligji. Në vendimin e gjykatës, gjygjtarja lexoi vendimin e gjykates dhe bllokoi punimet mbi rruge" thanë ata. Protestuesit kanë shkruar me tej duke akuzuar gjyqtaren se ka ndryshuar vendimin e marrë. Sipas tyre gjyqtarja tjetër gjë ka deklaruar në seancë gjyqësore dhe tjetër në zbardhjen e vendimit. "Dje kemi paditur për herë të dytë për mashtrim dhe falsifikim të dokumentave për zonën A arkeoligjike. Pranë Torres është hedhur beton, kërkojmë bllokimin punimeve” thanë protestuesit.

“Çështja Veliera”, protesta vazhdon

Në Durrës përfaqësues të shoqërisë civile kanë vazhduar të martën protestën e tyre për projektin Veliera para hyrjes së portit të qytetit. Javën e kaluar gjykata vendosi pezullimin e punimeve mbi rrugë ku ishin gjetur më herët rrënojat arkeologjike. “Jemi të indinjuar se nuk po zbatohet ligji. Në vendimin e gjykatës, gjygjtarja lexoi vendimin e gjykates dhe bllokoi punimet mbi rruge” thanë ata. Protestuesit kanë shkruar me tej duke akuzuar gjyqtaren se ka ndryshuar vendimin e marrë. Sipas tyre gjyqtarja tjetër gjë ka deklaruar në seancë gjyqësore dhe tjetër në zbardhjen e vendimit. “Dje kemi paditur për herë të dytë për mashtrim dhe falsifikim të dokumentave për zonën A arkeoligjike. Pranë Torres është hedhur beton, kërkojmë bllokimin punimeve” thanë protestuesit.

Sicred