KRYEFAQJA » LAJME » “Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike greke apo shqiptare?” një libër i Shaban Muratit

“Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike greke apo shqiptare?” një libër i Shaban Muratit

“Çështja e Detit” një nga më të nxehtat në marrëdhëniet diplomatike midis Shqipërisë dhe Greqisë, vjen në librin më të fundit të studiuesit e diplomatit Shaban Murati. I bazuar në dokumentacion të pasur, autori jep për herë të parë një analizë diplomatike të plotë të “Çështjes së Detit” në gjithë harkun kohor të zhvillimit të saj deri në ditët tona. Gjithashtu zoti Murati ka komentuar edhe negociatat e pritshme shqiptaro-greke si dhe zhvillimet më të fundit të marrëdhënieve shqiptaro – ruse. Për më shumë ndiqni prononcimin e dhënë nga studiuesi Shaban Murati për gazetaren Melisa Shameti.

Sicred