KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Çelet sezoni turistik 2016 në Gjirokastër
Çelet sezoni turistik 2016 në Gjirokastër

Çelet sezoni turistik 2016 në Gjirokastër

Është çelur zyrtarisht sezoni turistik 2016 në Gjirokastër.

Pjesë e organizimeve në ditët e sezonit turistik ishte promovimi i projektit për resaturimin e muezut etnografik. Nisma “Shtëpi që flasin” e ndërmarrë nga bashkia e Gjirokastrës do të mbështet edhe nga ministria e ekonomisë dhe turizimit dhe Agjensia Kombëtare e Turizimit. Kryetadministratorja e Gjirokastrës Zamira Rami tha se sfida më e madhe për ne mbetet tërheqja e turistëve për më shumë se një ditë.

Gjirokastra ka 52 shtëpi monument kulture të kategorisë së parë, 550 banesa monument kulture të kategorisë së dytë, tre muze funksionale, kalanë që mbetet monumenti më i vizituar. Me zgjerimin e bashkisë vizitorët kanë mundësi të vshohin edhe një sërë monumentesh të tjera si parkun arkelogjiki të Antigonesë, manistritin  e Spilesë, kalanë e Shëtriadhës, e shumë destinacione të tjera.

Sicred