KRYEFAQJA » LAJME » Butrint, dëmtohet prodhimi i midhjes
liqeni-i-butrintit, Butrint; Demtohet midhja, midhja e zonës

Butrint, dëmtohet prodhimi i midhjes

Rrezikohen midhjet në liqenin e Butrinitit, ndërsa shkak janë rritja e temperaturave që kanë shkuar deri në 42 gradë gjatë ditës së enjte. Midhjet mund të rezistojnë deri në 27 gradë, ndërsa rritja e ndjeshme e temperaturave ka sjellë problemet e para për këtë verë në liqenin e Butrinitit. Alarmi lëshohet nga kultivuesit e midhjes, ndërsa sipas tyre jemi para një katastrofë të vërtetë. Hysen Mane një nga investitorët më të mëdhenj në zonë, pranoi se situata është mjaft problematike, ndërsa rrezikohet deri edhe midhja e farës. Hapja e kanalit të Vivarit, siç edhe quhet në zonën e Sarandës, për tu lidhur me liqenin e Sarandës, do të sillte përmirësim të situatës, por për momentin diçka e tillë nuk ka ndodhur duke rrezikuar katastrofën në liqenin e Butrinitit. Situata mbetet shqetësuese për shkak të rritjes së temperaturave, ndërsa në ditët në vijim, pritet që ato të rriten dhe më tej. Aktualisht në liqenin e Butrinit, temperatura shkon deri në 42 gradë, duke dëmtuar dhe ngordhur midhjet, të cilat mund të rezistojnë deri në 27 gradë maksimalisht.

Sicred