KRYEFAQJA » LAJME » Botërorori i Peshëngritjes, Begaj medalje ari në shtytje dhe nënkampione e botës
Botërorori i Peshëngritjes, Begaj medalje ari në shtytje dhe nënkampione e botës

Botërorori i Peshëngritjes, Begaj medalje ari në shtytje dhe nënkampione e botës

Peshëngritësja shqiptare Romela Begaj ka bërë histori. Në Kampionatin Botëror të Peshëngritjes që po zhvillohet në Anaheim të SHBA, në peshën deri në 69 kg, ajo mori medaljen e artë në shkëputje dhe u shpall nënkampione e botës në dygarësh. Në stilin e shkëputjes Begaj kaloi tre prova të sukseshme me 103, 105 dhe 107 kg që i dhanë mendaljen. Në stilin e shtytjes peshëngritësja shqiptare ngriti 125 dhe 128 kg, por nuk arriti të ngrinte 131 kg. Në përfundim në dygarësh Romela Begaj arriti në 235 kg në dygarësh, duke u shpallur nënkampione e botës. Ky është rezultati më i mirë i peshëngritjes shqiptare në 45 vjet. Emocionet e kësaj ngjarjeje RTSH  i përcolli drejtëpërdrejtë .

Sicred