KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Bomba e gënjeshtërt e djemve të Hasit

Bomba e gënjeshtërt e djemve të Hasit

Atentati i supozuar ndaj ish kreut të regjimit komunist Ramiz Alisë në qershor të vitit 1983, i cili u kushtoi jetën Uk Dautit dhe xhaxhait te tij, Man Dauti, ndërsa tortura, vuajtje e burg edhe 5 djemve të tjerë nga Hasi ka ardhur i rrëfyer në dokumentarin: “Bomba e gënjeshtërt e djemve të Hasit”, me bashkëautore gazetarët e njohur Monika Stafa dhe Dashnor Kaloçi. Ky dokumentar, është një prej 14 dokumentareve të ciklit “ Përballje me të kaluarën” që vijnë si bashkëprodhim i OSBE dhe RTSH.

Sicred