KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Biznesi i vogël në TVSH, reagojnë BB dhe BERZH

Biznesi i vogël në TVSH, reagojnë BB dhe BERZH

Pas Fondit Monetar Ndërkombëtar, edhe Banka Botërore e sheh me shqetësim përfshirjen e biznesit të vogël në skemën e TVSH-së. Ekspertët e Bankës Botërore vlerësojnë se ulja e pragut i shton barrën administratës tatimore në një kohë që efekti i të ardhurave nga kjo taksë është i vogël.
Ndërkohë edhe Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim në raportin e tranzicionit i bën apel qeverisë të ndihmoje biznesin e vogël pasi vëren rënie të produktivitetit të tyre në ekonomi.

Sicred