KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Bizneset: Vlefshmëri të faturave tatimore mes Shqipërisë dhe Kosovës
Tatimet, Bizneset, Vlefshmëri të faturave tatimore, mes Shqipërisë dhe Kosovës

Bizneset: Vlefshmëri të faturave tatimore mes Shqipërisë dhe Kosovës

Bazuar në frymën e Komisionit Evropian dhe rekomandimet e samitit të Triestes për krijimin e një tregu të përbashkët ballkanik, bizneset e Shqipërisë dhe Kosovës u kërkojnë qeverive te dy vendeve realizimin e nismës për vlefshmëri të faturave tatimore midis Shqipërisë dhe Kosovës. Hartuesit e kërkesës, argumentojnë se me realizimin e saj , tregu i sipërmarrësve do zgjerohej në 5 milion banorë, ulet informaliteti , rriten të ardhurat e sipërmarrësve dhe pagesat në buxhet, kursehet kohë dhe financa, ofrohen kosto më të lira për të gjitha produktet, veçmas ato bujqësore si dhe minimizohen importet mes dy vendeve.

Sicred