KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Berat: Vihet në skenë komedia “Dy duzina me trëndafila”
Berat: Vihet në skenë komedia "Dy duzina me trëndafila"

Berat: Vihet në skenë komedia “Dy duzina me trëndafila”

Heshtja artistike është thyer këtë fillm nëntori në Berat me komedinë “Dy dyzina me trëndafila”. Një komedi brilante italiane e shkruar nga Aldo De Benedetti, në vitit 1936, vjen aktuale dhe në ditët e sotme . Aktorët e trupës së teatrit ‘Bylis” Klajdi Marku, Doriana Çaushi dhe Fatmir Xhelili dhe Miola Sitaj e sjellin aq bukur komedinw e pwr suksesin e saj mjafton tw pwrmendim qw prej 7 vitesh po prezantohet në shumë qytete të vendit. Fatmir Xhelili u shpreh kështu: “DY DUZINA ME TRENDAFILA” wshtw njw komedi me tw vwrtetw brilante. Pati njw super sukses kwtu nw qytetin e Beratit dhe mendoj se do tw ketw njw sukses tw paparew kudo nwse do tw shfaqet. Çdo njeri arrin te identifikohet me komedinw, e mbi tw gjitha, çdo femwr shikon veten e saj nw persopnazhe e ngjarje.” Komedia, e cila në thelb është një romancë e vërtetë dashurie, me ulje ngritjet e saj bën që çdo kush që e shikon të gjejë veten dhe padyshim të përfshihet emocionalisht sa nga loja e aktorëve profesionist dhe nga fundi i saj, ku triunfon dashuria.” Dy duzina me trendafila” u vu ne skene nga regjisorja Dafina Llupi, skenografi të Gëzim Hajdinit dhe muzikë të Robert Hoxhës .

Sicred