KRYEFAQJA » LAJME » Barnat për përdorim spitalor, tani jo vetëm në QSUT
ilacet, barnat, ekzaminimet, qsut, spitalet e zones, shendetesi

Barnat për përdorim spitalor, tani jo vetëm në QSUT

Rreth 20 barna për përdorim spitalor që më parë jepeshin vetëm në QSUT, tani do të shpërndahen nga vetë spitalet rajonale . Ky transferim do të fillojë që nga dita e sotme ndërsa duke filluar nga 1 Marsi, ekzaminimet e kushtueshme nuk do të prenotohen më në QSUT por direkt nga zyrat e fondit të sigurimeve të kujdesit shëndetësor në çdo qytet. Ndryshimet e miratura së fundi nga minsitria duket se do të shfryjnë rradhët e gjata të pritjes në QSUT të cilat panvarësisht ngritjes së qendrës së konsultave dhe shtimit të sporteleve, nuk u reduktuan asnjëherë, veçse shtuan më shumë procedurat. Për të lehtësuar barrën burokratike dhe administrative ende të lartë që kanë pacientët shqiptarë , Ministri Beqaj tha se: ” Brenda këtij muaji pacientët do të referohen në mënyrë elektronike nga mjeku i familjes, drejt e tek ai specialist e më pas në spitalin përkatës.”

Sicred