KRYEFAQJA » LAJME » Bamirësia në Festat e Fundvitit
Bamirësia në Festat e Fundvitit

Bamirësia në Festat e Fundvitit

Afrimi i një dite të shënuar si Krishlindja , simbolizohet në mënyrë të veçantë me ofrimin e diçkaje, sado modeste , për ata që më pak kanë.  Tradita e dhurimit në frymë të Krishtlindjeve , e njohur kudo në botë , sipas kreut të Kishës katolike Shqiptare Imzot Xhorxh Frendo, është e fortë edhe në Shqipëri pavarësisht indiferentizmit që përgjithësisht mendohet. Dhe shqiptarët më shumë se kushdo dëshmojnë se ‘ dhurimi ‘ nuk ka të bëjë me të pasurit shumë apo pak. Ata që duket se deri diku po i qëndrojnë larg kësaj fryme janë të rinjtë me një mënyrë të jetuari veç për vete. Imzot Frendo sheh përballjen me këtë indiferentizëm si një mision që kërkon veçanërisht vëmendje.

Sicred