KRYEFAQJA » LAJME » Ballanca: Protesta e Kukësit, duhet të ketë masa disiplinore
Ballanca: Protesta e Kukësit, duhet të ketë masa disiplinore

Ballanca: Protesta e Kukësit, duhet të ketë masa disiplinore

Avokatja e Popullit Erinda Ballanca tha në emisionin “Përballë” të gazetarit Lutfi Dervishi transmetuar në RTSH, se institucioni që drejton ka gjetur një sërë shkeljesh sa i përket çështjes se ndalimit të protestuesve në “Rrugën e Kombit”. Ajo tha se beson që rekomandimet e institucionit që drejton do të merren parasysh.
Zonja Ballanca tha se Avokati i Popullit po monitoron edhe procesin e vettingut, të cilin e gjykon të domosdoshëm, ndonëse identifikon edhe përgjegjes për afatet e tejkaluara dhe nxjerrjen jashtë funksionit të Gjykatës Kushtetuese.
Avokati Popullit është ngritur si insitutcion në vendin tonë para 20 vitesh, por ndonëse zgjidhet në parlament me shumicë të cilësuar, fuqia e tij mbetet vetëm te rekomandimi.

Sicred