KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Autoritetet shqiptare kanë nisur monitorimin e fondeve IPA
Autoritetet shqiptare kanë nisur monitorimin e fondeve IPA

Autoritetet shqiptare kanë nisur monitorimin e fondeve IPA

Autoritetet shqiptare kanë nisur monitorimin e ndihmës financiare të Bashkimit Europian IPA. Komiteti i monitorimit të fondeve është mbledhur sot me praninë ministres së integrimit europian Klajda Gjosha dhe autoriteteve europiane në Shqipëri për të adresuar çështjet e mënyres së përdorimit të këtyre fondeve. Shqipëria aktualisht po i përfiton fondet duke i bërë pjesë të buxhetit të vendit, pas miratimit që kanë marrë projektet e paraqitura në komisionin europian. Ndihma e ofruar në këto vite kap shifrën rreth 90 milionë në vit dhe është përdorur kryesisht për administratën publike e infrastrukturën, ujësjellës-kanalizime.

Sicred