KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Artistët: Asnjë diskutim pa miratimin e Statusit të Artistit
Ligji për Teatrin, Basha: Do ta bojkotojmë dhe Meta mos ta dekretojë!

Artistët: Asnjë diskutim pa miratimin e Statusit të Artistit

Nga Çadra e Cirkut Kombëtar Sindikata e pavaruar e Artistëve shqiptarë i ka cilësuar ndryshimet në projektligjin për artin si jotransparent dhe në shkelje të plotë të dinjitetit të artistëve, duke kërkuar kthimin e tyre mbrapsht. Ata e cilësuan heqjen e satusit Kombëtar të Cirkut një makrabitet.
Ndërkohë sindikata e pavarur e punonjësve të Operas dhe Baletit kundërshtoi zhvendosjen e artistëve nga godinat ekzistuese duke e quajtur këtë një shkelje të ligjit.
Grupi i përbashkët i punës së sindikatave vendosi refuzimin kategorik të projektligjit pa u miratuar statusi i artistit. Pa këtë status u shprehen ata, çdo nisëm ligjore i vendos artistët në kushte inferiore dhe depersonaliteti.

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com