KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Artes nga Elsa Demo – Komunizmi në kinema. Përse vazhdojnë kineastët tanë të bëjnë filma për komunizmin?

Artes nga Elsa Demo – Komunizmi në kinema. Përse vazhdojnë kineastët tanë të bëjnë filma për komunizmin?

“Delegacioni” i Bujar Alimanit me skenar të të ndjerit Artan Minarolli, e provokon këtë pyetje dhe do të thotë se këndvështrimi i paanshëm dhe pa heronj ndaj një epoke nuk është shfrytëzuar mire akoma.

Imazhi i Shqipërisë në vitin 1990 vjen në këtë film si një hapësirë ideologjike pa disidentë dhe me trashëgimtarë të komunizmit që u bënë elita politike e kohës së re.

Në këtë drejtim Alimani ka dhënë më të mirën e realizimit psikologjik të filmave të tij paraardhës, sidomos në sajë të lojës aktoriale, mizanskenave dhe vendosjes së karaktereve në një road-movie e ku peizazhi është në funksion të njeriut.

Të ftuar në studio:  Bujar Alimani dhe aktorët Ndriçim Xhepa e Viktor Zhusti.

 

Ndiqni “Artes” nga Elsa Demo, në RTSH 1 HD të mërkurën ora 18.50

 

Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com