KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Argjentinë, senati hedh poshtë legalizimin e abortit

Argjentinë, senati hedh poshtë legalizimin e abortit

Senatorët argjentinas hodhën sot poshtë legalizimin e abortit në vendin e papa Françeskut duke i dhënë fund shpresave të organizatave feministe, ndërkohë që projektligji u miratua nga deputetët në qershor. “Tridhjetë e tetë senatorët i kanë thënë “jo” tekstit që parashikon ndërprerjen e vullnetshme të shtatëzanisë (IVG) në 14 javët e para të shtatëzanisë, 31 kanë votuar pro dhe dy kanë abstenuar”, sipas rezultateve zyrtare. Votimi u prit me thirrje gëzimi mes militantëve anti-ndërprerjes se vullnetshme të shtazanisë të mbledhur në Buenos Aires para Parlamentit, ku po zhvilloheshin debatet.

Sicred