KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Arben Malaj për kompanitë “off shore”
Arben Malaj për kompanitë "off shore"

Arben Malaj për kompanitë “off shore”

Termi i kompanive “of shore” ose kompani të rregjistruara në parajsa fiskale edhe pse janë legjitime,  sjellin edhe panikun në vetvete sa herë përmenden. Për ekspertin e ekonomisë Arben Malaj, problemi nuk qëndron tek këto kompani por tek mos efektiviteti i institucioneve për ti kontrolluar ato. Ndërkohë që i pyetur nëse Shqipëria e ka të gjithë legjilacionin e nevojshëm për ti kontrolluar Malaj shprehet se ligjet janë të sakta thjesht duhet një efikasitetet më i mirë në zbatimin e tyre. A janë kompanitë “of shore” një rrugë për pastrimin e parave informale, Malaj jep këtë përgjigje. Problemi qëndron sipas Malaj, se kushdo qoftë kompania , vendase apo e huaj, “of shore” ose jo duhet të përmbushë detyrimet karshi bankave, tatimeve dhe taksave të shtetit ku vepron.

Sicred