KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Analistët për euron

Analistët për euron

Menjëherë pas deklaratës së guvernatorit të Bankes së Shqipërisë Gent Sejko që institucioni që ai drejton do të ndërhyjë në treg për të blerë valute efekti psikologjik i këtij veprim ka dhënë rezultat duke zhvlerësuar sërish lekun shqiptar. Kjo ndërhyrje e bankës është e mirëpritur dhe pse jo edhe e vonuar në opinionin e analistëve të ekonomisë. Sipas tyre, levizja e ketyre 6 muajve te fundit e monedhes europiane në tregun valutor ka sjellë edhe pasoja.

Sipas ekspertëve kjo paqëndrueshmëri e monedhës europiane përgjatë 6 muajve të parë të vitit 2018 ka prekur edhe depozitat.

Nxitimi për të konvertuar lekët në euro pas dekelrates së bankës po jep efekt psikologjik pasi shton pasigurinë dhe vështirësinë për të parashikuar tendencat.

Sicred