KRYEFAQJA » LAJME » Ana Brnabiç, kryeministre e re e Serbisë
Ana Brnabiçin kryeministre e Serbisë

Ana Brnabiç, kryeministre e re e Serbisë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç emëroi në postin e kryeministres një grua. Ana Brnabiç, e cila është aktualisht ministre e qeverisjes lokale, njihet në Serbi për orientimin e saj lezhomoseksual. Vendosa t’i propozoj parlamentit Ana Brnabiçin në postin e kryeministres”, tha presidenti Vuçiç. Ajo ka aftësitë personale dhe profesionale për të ushtruar këtë funksion, deklaroi ai. Brnabiç do të jetë gruaja e parë që drejton një qeveri në Serbi. Ajo po ashtu ishte ministrja e parë lezbike në këtë vend.

Sicred