KRYEFAQJA » LAJME » Ambasada e SHBA: Votimi u krye me efikasitet dhe në mënyrë paqësore
Negociatat, ambasada amerikane: Vendim pozitiv, por duhet rritur ritmi në reformën në drejtësi, dhe luftë kundër korrupsionit e krimit të organizuar

Ambasada e SHBA: Votimi u krye me efikasitet dhe në mënyrë paqësore

Ambasada e SHBA ka publikuar në Fejsbuk një deklaratë lidhur me zgjedhjet parlamentare të 25 qershorit në Shqipëri. “Shtetet e Bashkuara urojnë qytetarët shqiptarë për ushtrimin e të drejtës së tyre demokratike të votës në zgjedhjet parlamentare të 25 qershorit, 2017. Votimi u krye me efikasitet dhe në mënyrë paqësore në pjesën më të madhe të Qendrave të Votimit” vlerëson deklarata. “Ne përgëzojmë punonjësit dhe vëzhguesit e përkushtuar të zgjedhjeve së ditës së votimit, të cilët punuan gjatë një dite feste kombëtare dhe të nxehti ekstrem, për të përmbushur detyrat e tyre” vazhdon më tej deklarata.
Lidhur me problematikat e zgjedhjeve deklarata “Vëzhguesit ndërkombëtarë dëshmuan incidente të blerjes së votës, fotografimit të fletës së votimit, dhe presoni ndaj votuesve. Zyrtarët e zgjedhjeve dhe forcat e rendit iu përgjigjën pjesës më të madhe të këtyre ankesave, disa prej të cilave përfunduan në arrestime.Edhe pse disa nga shkeljet zgjedhore të dëshmuara ishin serioze dhe duhen adresuar, ato nuk ishin aq të përhapura sa të ndryshonin rezultatin e përgjithshëm të zgjedhjeve” shënon deklarata e ambasadës së SHBA në Tiranë.

Sicred