KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Albkontroll investon 6 milionë dollarë

Albkontroll investon 6 milionë dollarë

 

Investimet prej 6 mln USD e kryera në 4 vjet për sigurinë ajrore nga shoqëria e kontrollit ajror Albkontroll, janë inspektuar nga ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri. Gjatë  katër vjeçarit të fundit, Kulla e Kontrollit të Trafikut ajror ka pësuar përmirësime operacionale duke bërë të mundur rritjen e sigurisë, kapacitetit dhe cilësisë së shërbimeve, u shpreh me këtë rast ministri Gjiknuri . Investimet kanë bërë të mundur përditësimin e sistemit Skyline dhe falë përditësimit të këtij sistemi  është përmirësuar cilësia dhe siguria në ulje/ngritje dhe janë eleminuar vonesat e linjave ajrore.

Sicred