KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Ahmetaj për ish të përndjekurit politikë
Ahmetaj: Në vitin 2019 do të ketë rritje rrogash, ulje borxhi dhe rritje investimesh

Ahmetaj për ish të përndjekurit politikë

Mbyllja përfundimtare e procesit të dëmshpërblimit për ish-të përndjekurit që jetojnë, heqja e raportit të përcaktuar të fondit të miratuar, ku 70% i vihej në dispozicion kategorisë parësore dhe pjesa tjetër i shpërndahej kategorisë së trashëgimtarëve jane disa nga ndryshimet e bera në ligjin për dëmshpërblimet të miratuara në komisionin e ekonomisë. Ministri i financave Arben Ahmetaj në fjalën e tij dha edhe shifrat konkrete sa i kushton buxhetit dëmshpërblimi i ish-të përndjekurve dhe sa do të kushtojë në 10 vitet e ardhshme.

Ndërkohë që i pyetur nga krutari i komisionit Braçe për sa i përket listës së trashëgimtarëve ministri Ahmetaj sqaroi se ligji nuk lejon ndryshime por personalisht ministri theksoi se buxheti duhët të fokusohet te e ardhmja dhe jo e shkuara.

Sicred