KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Ahmetaj jep spjegime për tarifën e “Rrugës së Kombit”
Ahmetaj jep spjegime për tarifën e "Rrugës së Kombit"

Ahmetaj jep spjegime për tarifën e “Rrugës së Kombit”

Ndërsa në gjykatën e Tiranës mes tensionit vazhdon procesi për masën e sigurisë ndaj 23 të ndaluarve pas protestave të dhunshme në “Rrugën e Kombit, Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, po spjegon në komisionin parlamentar të Ekonomisë skemën që pritet të aplikohet për përdoruesit e shpeshtë të rrugës dhe banorëve të zonës së Kukësit. “Nëse skenari i IFC parashikonte tarifë mes 5.3 dhe 5.9 euro pa TVSH për një makinë, marrëveshja e arritur nga qeveria jonë mundësoi një tarifë 5 euro me TVSH. Këtu më duhet të bëj një dallim thelbësor mes qeverisë Berisha” tha ministri Ahmetaj. “E gjithë përqasja që ka opozita sot është politike, destabilizuese dhe s’ka të bëjë fare me qytetarët që në të drejtën e tyre mund të ankohen për tarifën e përdorimit të rrugës” tha ministri i financave.

Sicred