KRYEFAQJA » LAJME » 30 vite metalurg, 15 mijë lekë në muaj pension

30 vite metalurg, 15 mijë lekë në muaj pension

Profesioni i metalurgut është ndër më të vështirët dhe me pasoja të rënda në shëndetin e atyr që punojnë pranë furrënaltave. Por pavarësisht kësaj, metalurgët shqiptarë në moshë pensioni, trajtohen thjeshtë me pension pleqërie. Kërkesat e tyre për statut të veçante deri tani kanë rënë në vesh të shurdhër. 71 vjeçari Baftjar Korbi, është një prej metalurgeve të ish Uzinës së Shkrirjes së Bakrit në Kukës tregon për RTSH vështirësitë e jetesës me 15 mijë lekë në muaj, gjysma prej të cilave shkojnë për ilaçe.

Sicred