KRYEFAQJA » LAJME » 17 vjet nga çlirimi i Prishtinës

17 vjet nga çlirimi i Prishtinës

Sot bëhen 17 vjet kur forcat e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës hyn në Prishtinë. Kjo u bë në ditën kur hyri në fuqi marrëveshja e Kumanovës e nënshkruar më 9 qershor në Kumanovë mes forcave të NATO-së dhe ushtrisë jugosllave. Me këtë marrëveshje fillon edhe tërheqja e forcave serbe nga Kosova. 11 Qershori është edhe ditë e çlirimit të Prishtinës. Për nder të kësaj dite sot në kryeqytet do të ketë disa aktivitete.

Sicred