KRYEFAQJA » LAJME » Vendi (Faqe 9)

Vendi

Dhomës Amerikane e Tregtisë, informaliteti dhe rimbursimi i TVSH-së

Dhomës Amerikane e Tregtisë, informaliteti dhe rimbursimi i TVSH-së

Dy problemet kryesore të biznesit amerikan në Shqipëri, janë informaliteti dhe rimbursimi i TVSH-së. Edhe në takimin e këtij fillim viti më përfaqësues të drejtorisë së përgjithshme të tatimeve, anëtarët e Dhomës Amerikane të Tregtisë kërkuan adresimin e këtyre dy problematikave, ku vëmendjen më të lartë e mori procesi i rimbursimit. …

Më shumë

Basha nga Burreli për protestën më 16 shkurt: E pandalshme deri në përmbushje të misionit!

Protesta e opozitës e thirrur në 16 shkurt në Tiranë, pritet të jetë e pandalshme deri në përmbushje të misionit të saj. Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, në Burrel ftoi qytetarët për pjesëmarrje masive, duke theksuar rëndësinë për të qëndruar, deri në largimin e Kryeministrit, dhe krijimin e një …

Më shumë

Kosova dhe kutia e Pandorës, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi në “Përballë”

Kosova dhe kutia e Pandorës, presidenti i Kosovës Hashim Thaçi në "Përballë"

Historia e shumëpërfolur e kutisë së Pandorës nis me grindjen e Zotave në Olimp. Kur Prometeu vodhi zjarrin, Zeusi, mbreti i perëndive, u hakmorr duke dërguar Pandorën tunduese  tek vëllai i Prometeut. Pandora u dërgua në tokë bashkë me kutinë dhe premtoi se nuk do ta hapte kurrë atë. Por kurioziteti …

Më shumë