KRYEFAQJA » LAJME » Vendi (Faqe 41)

Vendi

Arti shqiptar në Vatikan, “Të bashkuar në muzikë dhe kujtimin e Skënderbeut”

Arti shqiptar në Vatikan

Një audiencë e veçantë qytetare shqiptare me përfaqësues të shtetit dhe shoqërisë, të besimeve fetare në Shqipëri, intelektualë e artistë do të jepet nesër nga Papa Françesku Vatikan. Burimet shqiptare të informacionit bëjnë të ditur se i pranishëm do të jetë kardinali i vetëm shqiptar Ernest Simoni, si dhe përfaqësuesit …

Më shumë

Meta vlerëson Kongresin e Manastirit në 110 vjetorin e mbajtjes së tij

Meta vlerëson Kongresin e Manastirit në 110 vjetorin e mbajtjes së tij

Presidenti Ilir Meta ka vlerësuar Kongresin e Manastirit, i cili 110 vjet më parë njësoi përdorimin e alfabetit të gjuhës shqipe. “Pa Kongresin e Manastirit do të kishte qenë e vështire edhe shpallja e Pavarësise së Shqipërisë” shprehet zoti Meta i cili ndodhet në Manastir për të përkujtuar këtë ngjarje. …

Më shumë