KRYEFAQJA » LAJME » Vendi (Faqe 38)

Vendi

Ruçi: Në Lushnje do të kremtojmë 100 vjetorin e parlamentarizmit shqiptar

Ruçi: Në Lushnje do të kremtojmë 100 vjetorin e parlamentarizmit shqiptar

Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi ka çmuar lart Kongresin e Lushnjës, një nga ngjarjet e shënuara të historisë së Shqipërisë në fillim të shekullit të kaluar. “Kongresi i Lushnjës përmbylli periudhën e shtetformimit dhe vendosi përfundimisht arkitekturën institucionale të shtetit të pavarur shqiptar” shënoi zoti Ruçi në veprimtaritë e organizuara …

Më shumë

Shtohen divorcet në Fier

525 kërkesa për zgjidhje martese janë depozituar gjatë 2018-ës në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Fier, nga të cilat 421 kanë përfunduar dhe 104 janë pushuar, pasi partnerët kanë mundur të pajtohen.Veç faktorëve dominantë si gjëndja social-ekonomike, apo emigracion, për psikologen Klinike pranë kësaj gjykatë, Esmeralda Dimo Xhelilaj, martesat në moshë …

Më shumë