KRYEFAQJA » LAJME » Vendi (Faqe 22)

Vendi

Gripi, ISHP apel për vaksinim të sëmurëve kronikë

Jemi në situatë gripi dhe aktiviteti i sëmundjes sipas spcialistëve, për momentin paraqitet mesatarë. Rreth 13 mijë infeksione respiratore, kanë raportuar qendrat shëndetësore në një javë dhe sipas specialistit Artan Simaku, trendi i tyre është në rritje. Gripi rëndon shumë sëmundjen bazë ndaj edhe vdekshmëria në periudha të tilla rritet. …

Më shumë

Shkolla e Magjistraturës, Soreca: Ndërkombëtarët janë gati për të na ndihmuar!

Ndërkombëtarët kërkojnë shtimin e numrit të kandidatëve në Shkollën e Magjistraturës, për shkak të nevojave që do të ketë sistemi drejtësisë me vakancat që pritet të krijojë procesi i vettingut. Ambasadori i Bashkimit Europian në vendin tonë, Luixhi Soreka në një aktivitet të organizuar për strategjinë e Shkollës së Magjistraturës …

Më shumë

Bashkia e Lushnjes kërkon: Dita e Kongesit të Lushnjes të shpallet festë kombëtare!

Këshilli bashkiak në Lushnje i ka propozuar, Këshillit të ministrave dhe Kuvendit të Shqipërisë, shpalljen si ditë feste kombëtare, datën 21 janar 1920, ditën kur u mblodh kongresi. Në një seancë të jashtëzakonshme, 41 anëtarët e këtij këshilli bashkuan votat dhe një zëri votuan që propozimi të bëhet realitet në …

Më shumë