KRYEFAQJA » LAJME » Vendi (Faqe 1048)

Vendi

100 vjet gërmime të arkeologëve italiane dhe shqiptarë në Muzeun Historik Kombëtar

Një mori zbulimesh arkeologjike në Shqipëri kanë ardhur si rezultat i bashkepunimit mes arkeologëve shqiptare dhe atyre italiane. Këto ekspedita të përbashkëta kanë nisur që në fund të shekullit të 19-të dhe pavionet e arkeologjisë në Muzetë e Tiranës, Gjirokastrës dhe Durrësit e tregojnë më së miri këtë. Janë të …

Më shumë

Shkollat profesionale kanë hapur sot dyert për nxënësit e Shkollave 9 -vjeçare dhe prindërit e tyre

Shkollat profesionale kanë hapur sot dyert për nxënësit e Shkollave 9 -vjeçare dhe prindërit e tyre . Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi tha se në këtë mënyrë i japim shansin fëmijëve të zgjedhin drejtimin e mëtejshëm të shkollimit. Ju u shpreh Ministri Klosi nxënësve të shkollave 9 …

Më shumë

Harito rreth veçorive të Progres Raportit 2015

Është mbyllur sot faza e katërt dhe e fundit e konsultimeve për reflektimet e gjetjeve të Progres Raportit 2015, bazuar në Direktivë Europiane 2000/31/EC, per amendimet e Ligjit për Tregëtinë Elektronike. Rregullimin me ligj i përmbajtjes dhe rregjistrimit të portaleve online, lufta kundër terrorizmit, qëndrimi karshi rasteve të përdorimit të …

Më shumë

Panariti: Çbllokohet eksporti i perimeve shqiptare në Maqedoni

Panariti: Çbllokohet eksporti i perimeve shqiptare në Maqedoni

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave Edmond Panariti tha se eksportet e produkteve bujqësore shqiptare me Maqedoninë janë çbllokuar. Duke folur të hënën për mediat ai tha se kishte kontaktuar me ministrin maqedonas të ekonomisë dhe pas kësaj 5 kamionë shqiptarë kishin kaluar doganën. Dy ditë më …

Më shumë