KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë (Faqe 9)

Teknologji/Shkencë

Zbulohet një vaksinë kundër kolesterolit në gjak

cholesterol-meter, Zbulohet një vaksinë, vaksine kundër kolesterolit në gjak, fast foodi ngre kolesterolin, zbulim

Kërkuesit e Universitetit Mjekësor të Vienës kanë arritur të zbulojnë një vaksinë e cila ul nivelin e kolesterolit në gjak, duke ndihmuar kështu në parandalimin e shumë sëmundjeve të zemrës. Kjo vaksinë është testuar tek minjtë, dhe ka rezultuar e sukseshme, ndërsa së shpejti do të injektohet në 72 vullnetarë …

Më shumë

Një shpresë më shumë për të sëmurët me parkinson

Një shpresë më shumë për të sëmurët me parkinson

Shkencëtarët e Institutit Karolinska në Suedi kanë zbuluar një teknike të re shumë premtuese, përmes të cilës, truri mund të riprogramohet, duke siguruar kështu një kurë për sëmundjen e Parkinsonit. Ata kanë zhvilluar një mënyrë për të modifikuar neuronet në trurin e njerëzve që vuajnë nga Parkinsoni, një çrregullim i …

Më shumë