KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë (Faqe 8)

Teknologji/Shkencë

Konsumi i sheqerit gjatë shtatzanisë mund të sjelli fëmijë alergjikë

Konsumi i sheqerit gjatë shtatzanisë mund të sjelli fëmijë alergjikë

Nënat që konsumojnë sasi të mëdha sheqeri gjatë shtatëzanisë kanë probabilitet më të lartë për të lindur fëmijë që vuajnë nga alergjitë. Kërkuesit e universitetit të Bristol në Mbretërinë e Bashkuar kanë publikuar në Revistën Europiane të Sëmundjeve Respiratore rezultatet e një studimi ku u përfshinë rreth 9 mijë gra …

Më shumë

Studimi: Kimikatet po feminizojnë popullatën e peshqve

Studimi: Kimikatet po feminizojnë popullatën e peshqve

Një toksikolog britanik ka zbuluar se kimikatet e hedhura në ujë po feminizojnë popullatën e peshqve. Një numër i konsiderueshëm i individëve meshkuj të kësaj popullate janë kthyer në interseksualë dhe transgjinorë duke shfaqur karakteristika mashkullore dhe femërore në të njëjtën kohë. Mutacionet shkaktohen nga kimikikatet që përmbajnë pilulat kontraceptive, …

Më shumë