KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë (Faqe 7)

Teknologji/Shkencë

Zbuluesit e valëve gravitacionale shpallen fitues të Çmimit Nobel në fizikë

Zbuluesit e valëve gravitacionale shpallen fitues të Çmimit Nobel në fizikë

Rainer Weiss, Barry C Barish dhe Kip S Thorne u shpallën fitues të Çmimit Nobel në fizikë pët vitin 2017. Të tre janë anëtarë të bashkëpunimit LIGO-Virgo, detektor që zbuluan valët gravitacionale. Trioja e shkencëtarëve është nderuar për punën e tyre në ndërtimin e Ligo dhe zbulimin e valëve gravitacionale. “Çmimi …

Më shumë

Nissan tërheq automjetet nga tregu

nissan, Nissan tërheq automjetet, nga tregu

Kompania “Nissan Motor” ka vendosur të tërheqë nga tregu 1,21 milionë automjete në Japoni, pasi disa prej tyre janë prodhuar pa kontrollet e duhura të sigurisë, njoftoi prodhuesi i makinave. “Prodhuesi i dytë më i madh i makinave, në Japoni do të kryejë rikontrollin e 1,21 milionë automjeteve të prodhuara midis muajit tetor 2014 dhe shtator 2017, …

Më shumë