KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë (Faqe 6)

Teknologji/Shkencë

Gjirokastër, platforma satelitore e RTSH merr vlerësime maksimale nga publiku

Gjirokastër, platforma satelitore e RTSH merr vlerësime maksimale nga publiku

Në Gjirokastër shtimi i kanaleve të reja televizive dhe atyre radiofonike në platformën satelitore të RTSH, pa pagesë,  ka marrë vlerësime maksimale nga publiku. Risia e transmetimeve ka ngjallur interes të lartë tek qytetarët, të cilët e shohin si vlerë të shtuar për RTSH-në. “Kanë bërë shumë ndryshim si RTSH dhe …

Më shumë

Roboti Sofia shpreh dëshirën për të krijuar familje

Vetëm një muaj pasi bëri histori si roboti i parë me një nënshtetësi nga Arabia Saudite, Sofia ka lajmëruar se ka dëshirë të krijojë një familje. Roboti humanoid, i cili është modeluar sipas shëmbëlltyrës së Odri Hepbënrn, dha një deklaratë këtë javë ku tha se “familja është diçka e rëndësishme”. …

Më shumë

Proçesi i digjitalizimit, RTSH kërkon bashkëpunim për blerjen e dekoderave digjitalë DVB-T2

Proçesi i digjitalizimit, RTSH kërkon bashkëpunim për blerjen e dekoderave digjital DVB-T2

RTSH po vazhdon me shpejtësi procesin e digjitalizimit. Sinjali digjial tokësor po shpërndahet në të gjithë territorin e vendit. Por kalimi nga transmetimet analoge në ato digjitale kërkon paisjen e televizorëve, veçanërisht atyre të prodhuar para vitit 2011, me dekodera (marrësa) digjital të tipit DVB-T2. Për këtë qëllim RTSH po …

Më shumë