KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë (Faqe 5)

Teknologji/Shkencë

RTSH digjital tokësor “ndez motorrët” edhe në Gjirokastër

Prej disa ditësh edhe në zonën e Gjirokastrës ka nisur transmetimi digjital tokësor i 10 kanaleve të Radio Televizionit Shqiptar. Sinjali është lëshuar nga stacioni i vendosur në kodrën e Shën Triadhës, përballë qytetit të gurtë. Aplikimi i kësaj teknologjie u mundësua falë investimeve të kryera nga Radio Televizioni Shqiptar. …

Më shumë

Njoftim i rëndësishëm, platforma satelitore e RTSH kalon në parametra të rinj të sinjalit

RTSH vazhdon të përmirësojë vazhdimisht transmetimet për publikun shqiptar. Së fundi ai njofton shikuesit e tij në Shqipëri dhe Europë, se transmetimi i programit satelitor ka ndryshuar parametrat e marrjes së sinjalit duke rritur cilësinë e tij dhe shtuar numrin e kanaleve. Tashmë rrjeti RTSH transmeton 6 programe televizive satelitore …

Më shumë