KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë (Faqe 20)

Teknologji/Shkencë

Fëmijët, të rrezikuar nga përdorimi i tepërt i pajisjeve teknologjike

Zhvillimi i shpejtë i teknologjisë gjatë dhjetë vjeçarit të fundit, dhe sidomos i telefonave ka ndikuar në rritjen e përdoruesve të tyre. Pajisjet e reja të teknologjisë, janë joshëse për të gjithë, përfshirë edhe të rinjtë dhe fëmijët. Megjithatë ekspertët, tërheqin vërejtjen se ekspozimi i gjatë para ekranit qoftë të …

Më shumë

Programi AI i Google, mund kampionin e botës në lojën GO në raundin e parë

lajme teknologji google inteligjence artificiale

Në një kohë sfidash midis mendjes njerëzore dhe Inteligjencës Artificiale (AI), kampioni i botës në lojën GO, për pak mundet nga kundërshtari i tij, një kompjuter. Programi i Google, DeepMind AlphaGo, mundi kampionin nga Korea e Jugut, Li, Se-dol, në raundin e parë të lojrave në Seul. Një kompjuter ka …

Më shumë