KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë

Teknologji/Shkencë

Era digjitale e RTSH mbërrin edhe në Ultësirën Perëndimore

Era digjitale e RTSH mbërrin edhe në Ultësirën Perëndimore

Rruga e vështirë që të çon në pikën më të lartë në Pllanë, nuk i ka penguar grupet teknike për të ngritur këtë kryevepër të transmetimeve digjitale që ofron sinjale të fuqshme Full High Definition.Prej këtej me ndezjen transmetuesit të 42- të të RTSH në Shqipëri, sinjali digjital i Radiotelevizionit …

Më shumë

RTSH digjital tani edhe në fshatrat më të thellë

RTSH digjital tani edhe në fshatrat më të thellë

6 transmetuesit që përçojnë sinjalin digjital të RTSH në qarkun e Beratit, kanë përmirësuar ndjeshëm cilësinë e transmetimit të paketës së kanaleve të Televizionit Publik Shqiptar. Pas vendosjes se transmetuesve ne Kodrën e Zgrobonjës në Poliçan, në Bogovë dhe në Vërzhezhë të Skraparit, të gjithë banorët e kësaj zone, do …

Më shumë

RTSH ndez në Shkodër stacionet e reja DVB T2

RTSH ndez në Shkodër stacionet e reja DVB T2

Prej kohësh Radio Televizioni Shqiptar është përfshirë në një proces transformimi rrënjësor në fushën e teknologjisë së transmetimeve dhe programeve që ofron për publikun. Përgjatë muajve të fundit, falë investimeve të kryera në shumë zona të vendit, vendin e transmetimeve analoge e kanë zënë transmetimet digjitale, duke hedhur hapa të …

Më shumë

Skandali i privatësisë së Facebook, Zuckerberg kërkon ndjesë publike

Skandali i privatësisë së Facebook, Zuckerberg kërkon ndjesë publike

Shefi ekzektiv i Facebook, Mark Zuckerberg kërkoi dje ndjesë publike për skandalin e privatësisë që ka dëmtuar emrin e kompanisë së tij. Ai u shpreh në Kongresin Amerikan se kompania e tij është në një luftë të vazhdueshme me operatorët rusë që kërkojnë të shfrytëzojnë rrjetin social. – Është një …

Më shumë