KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe (Faqe 5)

Reportazhe

Qyteti im – Puka

Kur ngjitesh në Gomsiqe dhe hedh sytë përreth, të duket sikur pyjet përkëdhelin horizontin. E ndërsa malet ndjekin njëri-tjetrin, mushkëria të mbushet me oksigjen. Pikërisht prej këtyre viseve, kompozitori shkodran Pjetër Gaci u frymëzua aq sa shkroi dhe një nga më të paharruarat këngë të krijimtarisë së tij, “Për ty …

Më shumë

Qyteti im -Voskopoja

Shtëpitë dhe hotelet e reja, restorantet dhe rrugët e rishtruara me kalldrëm, të thonë se qyteti i vjetër ka nisur të rikthehet pas gati 340 vitesh. Çdo ndërtesë me gurë të skalitur në ngjyrë të kuqërremtë, si ato të Kishës se Shën Kollit, mban të njëjtën trajtë ndërtimi. Por edhe …

Më shumë

Qyteti im -Dardha

Fshati malor ndodhet në juglindje të vendit. Nga Korça duhet të udhëtosh vetëm gjysëm ore, e pasi lë pas Boboshticën e bukur, ngjit me vështirësi disa të përpjeta mistrece. Këtu kupton menjëherë se po i avitesh një peisazhi impresionues. I vendosur në një gropë, ndërmjet kodrave të Shën Pjetrit, shkëmbit …

Më shumë

Qyteti Im-Tepelena

Qyteti Im - Tepelena

Në lashtësi, Tepelena bënte pjesë në trevën e Kaonisë. Zona e Buzit lidhej me ilirët e Antipatresë, Krahësi me Bylynët dhe Lopesi me Amantinët. Tepelena është një qytet historik i njohur mirë si vendi i lindjes së Ali Pashës, vezirit të Janinës. Historia dhe kënga, jane pasuria folklorike e Tepelenës …

Më shumë

Qyteti im – Elbasani

Elbasan, qyteti tronditet nga një atentat

Dikur qyteti i metalurgëve,sot është bërë i famshëm për celebrimin e festës pagane të ditës së verës.Elbasani i kishave, xhamive, teqeve, tyrbeve e ka reflektuar në kohë, tolerancën e shkëlqyer fetare. Është qyteti i arsimit, kulturës, patriotizmit, zhvillimit dhe gatimit. Rrallëherë në ndonjë vend mund të gjesh kaq shumë karakteristika …

Më shumë