KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe (Faqe 3)

Reportazhe

Qyteti im – Preza

Në rrjedhën e trazuar të kohës, shumica e objekteve arkitektonike të zones së Prezës janë shkatërruar ose janë zhdukur plotësisht. Ka mbetur deri në ditët tona pothuajse vetëm Kalaja, e cila ngrihet në pjesën më të lartë të vargut kodrinor të Prezës. Ajo nderet 277 metra mbi nivelin e detit. …

Më shumë

Qyteti im – Gjirokastra

Qyteti shtrihet në këmbët e Malit të Gjerë, në luginën e lumit Drino, në një pozicion sundues e pamje magjepsëse. Silueta e tij dinamike dhe e larmë të ndjek kudo. Disa e quajnë “qyteti i një mijë shkallëve” për shkak të strukturës unikale arkitekturore me të cilën është ndërtuar Qendra …

Më shumë

Qyteti im – Rehova

Vetëm 2 km larg Ersekës gjendet Rehova, thuajse si një lagje e qytetit të vogëljuglindor. Me një rrugë që gjarpëron mes pemësh. Sapo ngjitesh këtu, ndjehesh menjëherë si në shtëpi. Rehovarët janë aq mikëpritës e gojëëmbël, sa të duket vetja si në ato filmat e vjetër bardhë e zi. Nëpër …

Më shumë

“Qyteti im”, në Shkodër. Rozafa dhe një histori e Marubit nga e panjohura.

Kalaja e Rozafës mbetet absolutisht një vend grishje i madh për këdo që ka dashur të vizitojë Shkodrën. Ajo është kthyer në një simbol të qytetit të lashtë…Një shekull më vonë përshkojmë të njëjtën rrugë në qytet, por këtë herë me trashëgiminë e madhe që la dinastia italo-shqiptare e Marubëve. …

Më shumë