KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe (Faqe 2)

Reportazhe

Qyteti im – Rehova

Vetëm 2 km larg Ersekës gjendet Rehova, thuajse si një lagje e qytetit të vogëljuglindor. Me një rrugë që gjarpëron mes pemësh. Sapo ngjitesh këtu, ndjehesh menjëherë si në shtëpi. Rehovarët janë aq mikëpritës e gojëëmbël, sa të duket vetja si në ato filmat e vjetër bardhë e zi. Nëpër …

Më shumë

“Qyteti im”, në Shkodër. Rozafa dhe një histori e Marubit nga e panjohura.

Kalaja e Rozafës mbetet absolutisht një vend grishje i madh për këdo që ka dashur të vizitojë Shkodrën. Ajo është kthyer në një simbol të qytetit të lashtë…Një shekull më vonë përshkojmë të njëjtën rrugë në qytet, por këtë herë me trashëgiminë e madhe që la dinastia italo-shqiptare e Marubëve. …

Më shumë

“Qyteti Im” – Përmeti

Permeti

I njohur si “Qyteti i trëndafilave”, për shkak të natyrës së mrekullueshme, Përmeti është një mundësi e mirë për këdo që dashuron peisazhin , ushqimin, verën, glikonë dhe paqen. “Perla e Jugut”, guxojnë ta quajnë disa sepse edhe të udhëtosh drejt tij, është një kënaqësi më vete.

Më shumë