KRYEFAQJA » LAJME » Rajoni (Faqe 62)

Rajoni

“Rruga e Kombit” protestë masive kundër pagesës së qarkullimit

"Rruga e Kombit" protestë masive kundër pagesës së qarkullimit

Morina, pika kryesore mes Shqipërisë dhe Kosovës është kthyer në epiqendër të një proteste masive kundër pagesës për të qarkulluar në “Rrugën e Kombit”, pagesë e cila pritet të hyjë në fuqi më 15 prilli. Rreth 150 Kamionë nga Kosova hynë bosh në Shqipëri, duke paralajmëruar një bojkot masiv të …

Më shumë

DASH dënon ngjarjet në Mitrovicë

DASH dënon ngjarjet në Mitrovicë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i dënuan me forcë ngjarjet e së hënës në Mitrovicë, për të cilat thonë se rrisin tensionet në mënyrë të panevojshme dhe kërcënojnë stabilitetin rajonal. Në deklaratën e lëshuar nga zëdhënësja e Departamentit Amerikan të Shtetit, Heather Nauert, u bëhet thirrje palëve që të shmangin …

Më shumë

“Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike greke apo shqiptare?” një libër i Shaban Muratit

“Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike greke apo shqiptare?” një libër i Shaban Muratit

“Çështja e Detit” një nga më të nxehtat në marrëdhëniet diplomatike midis Shqipërisë dhe Greqisë, vjen në librin më të fundit të studiuesit e diplomatit Shaban Murati. I bazuar në dokumentacion të pasur, autori jep për herë të parë një analizë diplomatike të plotë të “Çështjes së Detit” në gjithë …

Më shumë