KRYEFAQJA » LAJME » Rajoni (Faqe 28)

Rajoni

Ballkani të paktën anëtarësim digjital me BE-në!

Ballkani të paktën anëtarësim digjital me BE-në!

Agjenda digjitale për Ballkanin Perëndimor (BP) nisi sot në Sofje, në Asamblenë Dixhitale 2018 organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Komunikimit Evropian për Rrjetet, Përmbajtja dhe Teknologjia e Komunikimit dhe Presidenca Bullgare e Këshillit e Bashkimit Evropian (BE), që mblodhi më shumë se 1,000 aktorë dhe politikëbërës për të debatuar …

Më shumë

Liderët e BE-së për emigrantët

Liderët e BE-së për emigrantët

Liderët e Bashkimit Evropian po provojnë të gjejnë një gjuhë të përbashkët për t’u përballur me krizën në rritje të emigrantëve, që po shndërrohet në kërcenim për gjithë BE-në. Liderët e 16 shteteve, më shumë se gjysma e 28 anëtarëve sa ka gjithsej BE-ja, marrin pjesë në “bisedime joformale” sot …

Më shumë

Delimitimi i zonave detare, Greqia dhe Shqipëria vazhdojnë bisedimet

Delimitimi i zonave detare, Greqia dhe Shqipëria vazhdojnë bisedimet

U mbyll më 22 qershor 2018, në Athinë raundi i tretë i bisedimeve për delimitimin e zonave detare midis Shqipërisë dhe Greqisë. Sipas njoftimit zyrtar takimi ishte konstruktiv dhe u zhvillua në një klimë pozitive, miqësore dhe bashkëpunuese. Grupet negociatore do të vazhdojnë të punojnë për të gjetur një zgjidhje …

Më shumë

Pitella i shkruan kryeministrit Konte: Konfirmoni qëndrimin e Italisë në favor të përshpejtimit të negociatave të pranimit me BE të Shqipërisë dhe Maqedonisë

Pitella i shkruan kryeministrit Konte: Konfirmoni qëndrimin e Italisë në favor të përshpejtimit të negociatave të pranimit me Bashkimin Evropian të Shqipërisë dhe Maqedonisë

Senatori i Partisë Demokratike Gianni Pittella i dërgoi një letër Kryeministrit Giuseppe Conte duke kërkuar që pozicioni i Italisë në favor të përshpejtimit të negociatave për anëtarësim në BE të Shqipërisë dhe Maqedonisë të konfirmohet në Këshillin e ardhshëm evropian. “I nderuar president, në Këshillin e ardhshëm evropian të 28-29 …

Më shumë