KRYEFAQJA » LAJME (Faqe 58)

LAJME

Çel siparin panairi i 21-të i librit në Tiranë, me temë ‘Leximi’

Ka çelur sot siparin, panairi i librit në Tiranë në edicionin e tij te 21-të. Pothuaj të njëjtat shtëpi botuese, me pjesëmarrje edhe institucionesh, duke përfshirë edhe Kosovën, Maqedoninë, e Malin e Zi, rreth 100 stenda prezantimi. Tema e këtij viti siç vlerësoi zoti Ymeri, është ‘leximi’. Ndërkohë për Kreun …

Më shumë

Investimet në bujqësi, Peleshi: Fillon turi i informimit i fermerëve për IPARD II

Ministria e Bujqësisë ka filluar turin e informimit të fermerëve, mbi thirrjen e parë të aplikimeve për mbështetje në bujqësi, agropërpunim dhe zhvillim rural nëpërmjet IPARD II. Në datën 30 Nëntor 2018 deri në datën 30 Janar 2019, priten pranë zyrës qëndrore të AZHBR aplikimet për mbështetje në 3 masat …

Më shumë

Borxhi “i fshehtë” 140 mln$, Ahmetaj: Po merren masa për shlyerjen e këtij borxhi!

Pushteti vendor vijon të mos shlyejë detyrimet ndaj biznesit për punë publike. Fatura e borxhit të fshehte që bashkitë kanë ndaj privatit arrin në 12 miliardë lekë. “Po merren masa për shlyerjen e këtyre detyrimeve. Vetëm Bashkia e Tiranës ka pasur 6.5 miliardë lekë detyrime, të cilat janë përgjysmuar”-tha Ahmetaj. …

Më shumë

Durrës, kundërshtohet vendimi që ndalon importin e mjeteve të vjetra motorike

Dhjetëra persona që ushtrojnë aktivitetin e shitblerjes së automjeteve të përdorura, si dhe të tjerë që meren me riparimin e tyre në Durrës, kanë zhvilluar një protestë njëorëshe, duke kundërshtuar ligjin per ndalimin e importimit të automjeteve, mbi 10 vjet, nga data e prodhimit të tyre. Protesta është zhvilluar tek …

Më shumë