KRYEFAQJA » LAJME (Faqe 1875)

LAJME

Çështja çame në parlament, një javë para vizitës së Kotzias

Çështja çame në parlament, një javë para vizitës së Kotzias

Çështja çame dhe marrëdhëniet Shqipëri-Greqi, janë debatuar në seancën parlamentare të së enjtes. Iniciator u bë kreu i PDIU-se, Shpëtim Idrizi, njëherësh edhe nënkryetar i parlamentit shqiptar. Zoti Idrizi tha se Greqia duhet të pranojë ekzistencën e çështjes çame dhe se duhet të heqë dorë nga ligji i luftës. Në …

Më shumë

Ligji i dekriminalizimit, disa gjyqtarë kanë ndërruar gjeneralitetet

Ligji i dekriminalizimit, disa gjyqtarët kanë ndërruar gjeneralitetet

Disa zhvillime të fundit rreth gjyqësorit shqiptar, po përforcojnë opinionin e krijuar prej kohësh se situata brenda tij është problematike. Në zbatim të ligjit për dekriminalizimin, Këshilli i Lartë i Drejtësisë ka publikuar formularët e vetëdeklarimit për gjyqtarët. Media të ndryshme kanë konstatuar se të paktën 10 gjytarë nga trupa …

Më shumë