KRYEFAQJA » LAJME (Faqe 1860)

LAJME

Shqipëria menaxhon më së miri situatën për kontrollin e kufijve ndaj emigrantëve

Kontrolli i kufijve të Shqipërisë ka funksionuar siç duhet gjatë valës së refugjatëve që u shpërnda në Ballkan pak muaj më parë. Drejtori i sektorit politik në Delegacionin e Bashkimit Europian në Tiranë deklaroi sot gjatë takimit të grupit të punës për kapitullin 24, që lidhet me migracionin se kapacitetet e …

Më shumë

100 vjet gërmime të arkeologëve italiane dhe shqiptarë në Muzeun Historik Kombëtar

Një mori zbulimesh arkeologjike në Shqipëri kanë ardhur si rezultat i bashkepunimit mes arkeologëve shqiptare dhe atyre italiane. Këto ekspedita të përbashkëta kanë nisur që në fund të shekullit të 19-të dhe pavionet e arkeologjisë në Muzetë e Tiranës, Gjirokastrës dhe Durrësit e tregojnë më së miri këtë. Janë të …

Më shumë

Shtohen dy shërbime të reja në Agjencinë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve

aida lajme agjencia shqiptare e zhvillimit databaze per investimet sherbime

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve ka shtuar nga dita e sotme dy shërbime të reja. Sherbimi i parë është krijimi i një baze të dhënash për sipërmarrjet e vogla e të mesme. Kjo bazë të dhënash bëhet për të ndihmuar këto sipërmarrje të zhvillohen ndërkombëtarisht por edhe të bashkëpunojnë …

Më shumë

Shkollat profesionale kanë hapur sot dyert për nxënësit e Shkollave 9 -vjeçare dhe prindërit e tyre

Shkollat profesionale kanë hapur sot dyert për nxënësit e Shkollave 9 -vjeçare dhe prindërit e tyre . Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi tha se në këtë mënyrë i japim shansin fëmijëve të zgjedhin drejtimin e mëtejshëm të shkollimit. Ju u shpreh Ministri Klosi nxënësve të shkollave 9 …

Më shumë

Harito rreth veçorive të Progres Raportit 2015

Është mbyllur sot faza e katërt dhe e fundit e konsultimeve për reflektimet e gjetjeve të Progres Raportit 2015, bazuar në Direktivë Europiane 2000/31/EC, per amendimet e Ligjit për Tregëtinë Elektronike. Rregullimin me ligj i përmbajtjes dhe rregjistrimit të portaleve online, lufta kundër terrorizmit, qëndrimi karshi rasteve të përdorimit të …

Më shumë