KRYEFAQJA » LAJME (Faqe 12)

LAJME

Meta : Më shumë përpjekje në luftën e shoqërisë për të zhdukur varfërinë

Meta : Më shumë përpjekje në luftën e shoqërisë për të zhdukur varfërinë

Në Ditën Ndërkombëtare të Zhdukjes së Varfërisë, presidenti Ilir Meta tha se kjo plage e madhe e njerëzimit duhet të na shërbejë si një reflektim dhe “kambanë alarmi” për të gjithë, për më shumë përpjekje në luftën e shoqërisë tonë moderne. Zoti Meta e bëri deklaratën e tij ndërsa vizitoi …

Më shumë

Dilemat e investimeve pubilke, në #Përballë Damian Gjiknuri

Dilemat e investimeve pubilke, në #Përballë Damian Gjiknuri

Shqipëria ka 440 kilometra linjë bregdetare, me kushte shumë të favorshme për transportin detar, por transporti detar mes qyteteve të Shqipërisë mungon. Shqipëria ka 406 kilometra linjë hekurudhore, por sot ka më shumë lokomotiva se vagonë. Udhëtimi me tren është më shumë kujtim i viteve të shkuara. Shqipëria e pasur …

Më shumë

Takimi i perjavshëm për bashkëqeverisjen

Kryeministri Edi Rama e cilësoi si transformim epokal platformën e bashkëqeverisjes me qytetarët, nga takimi i përjavshëm në kryeministri me kordinatorët e bashkëqeverisjes, ku prezantohen edhe raste konkrete të problemeve që kanë marrë zgjidhje, kreu i qeverisë, tha se platforma do të gjejë shtrirje të gjerë në administratën shtetërore. Kryeministri …

Më shumë

“Festivali i të vjelave”në Dibër,promovon produktet bujqësore

“Festivali i të Vjelave” është aktiviteti kryesorë i festave lokale në Dibër, që ka më shumë se një dekadë që festohet. Gjatë këtij festivali, prodhuesit lokalë festojnë begatinë e Vjeshtës, duke nxjerrë në panair prodhimet e tyre më të zgjedhura bujqësore, blektorale, artizanale, gatime tradicionale, frutave, dhe punime dore. Këtë …

Më shumë