KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 98)

Kulturë

Premierë e “Flautit Magjik” në TKOB

Premierë e "Flautit Magjik" në TKOB

“Mbretëresha e Natës” interpretuar nga Maria Callas, është një nga kulminacionet interpretative të operas “Flauti Magjik”. Por kur sheh një cilësi të përafërt produksioni dhe vokale në skenën shqiptare, nuk mundesh veç të ndjesh një përmbushje shpirtërore. Premiera e “Flautit Magjik” ishte konceptuar nga regjisori Nikolin Gurakuqi si një martesë …

Më shumë

Tiranë: “ Medalja e Mirënjohjes”për aktoren Hajrie Rondo-Veliaj: “Simbol inkurajimi dhe i rikthimit të shpresës”

Aktorja e madhe e sa e sa roleve në kinematografi e teatër, Hajrie Rondo, e cila prej kohësh është në luftë me një sëmundje të rëndë, vjen sërish në skenën e teatrit kombëtar me komedinë “Tre dhendurët” të shkrimtarit Dionis Bubani. Kryebashkiaku Erion Veliaj në nder të saj organizoi enkas një …

Më shumë

Arkitektura italiane në Galerinë Kombëtare të Arteve

Galeria-Kombëtare-e-Arteve, tirane, kulture, arkitektura italiane, shekulli i 20

Arkitektura italiane e shekullit të njëzetë vjen në një ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Arteve, nën titullin “Komuniteti Italian”. Ajo përfaqësohet nga dy emra të njohur të arkitekturës së vendit fqinj, Rafaela Poleti dhe Paolo Nikolin. Përmes revistave, librave dhe projekteve, në ekspozitë pasqyrohen qartazi marrëdhënien midis arkitekturës dhe arteve …

Më shumë