KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 92)

Kulturë

Festivali i Këngës në RTSH – Fest 55, strukturë dhe konceptim tërësisht të ri

Rikthehen të mëdhenjtë e muzikës, shpallen finalistët e Festivalit të 56-të të Këngës në RTSH

Festivali i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar në përvjetorin e 55-të të tij vjen me strukturë dhe një konceptim tërësisht të ri. Organizatorët e Festivalit që qëndron në themelin e traditës së muzikës së lehte shqipe publikuan para mediave dhe artisteve konceptimin strukturor dhe përmbajtsor që synon rikthimin e besimit …

Më shumë

“Abagraphy”, një vështrim retrospektiv në krijimtarinë grafike

“Abagraphy” është ky titulli që përmbledh ekspozitën retrospektive me grafika të çelur nga artisti Abaz Hado në Galerinë Kombëtare të Arteve. Në 140 punimet grafike të përzgjedhura nga kuratorja turke Beste Gursu, ekspozita e Hados ofron një rrugëtim të plotë të pasur në ekspresivitet dhe lëvizje edhe pse në to …

Më shumë

Tirane: 2000 libra të rinj në funksion të njohjes së gjuhës e kultures italiane

Rreth 2000 libra të cilat do të vihen në dispozicion të të gjithë shkollave të mesme të Shqipërisë do t`u shërbejnë mësuesve të gjuhës italiane në prezantimin më të mirë të gjuhës dhe kulturës së vendit fqinjë. Rai play është aplikacioni më i ri i prezantuar nga Loredanan Cornero, sekretare …

Më shumë